Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

С нова придобивка стартира дейността на детската градина в Крушари

Преди седмица бяха възстановени занятията в детската градина – Крушари и нейните три изнесени групи в селата Лозенец, Коритен и Телериг. Посещаемостта е рекордно висока за тази част от годината, тъй като много от родителите са заети със сезонна работа, предвид икономическия профил на общината.

Малчуганите са посрещнати с множество приятни изненади – освежени спални и занимални, нови кътове за игри. За всяка група са закупени плазмени екрани за презентации на игрови ситуации, анимирани игри, дидактични уроци. Подновени са площадките за игри на отрито.

Най-голямата придобивка е изградения физкултурно-музикален салон към детската градина в Крушари. Стойността на обекта, включен в капиталовата програма на община Крушари през 2019г.  е над 120 хил.лв., като строителството и въвеждането на обекта в експлоатация приключи дни преди обявяването на извънредното положение, свързано с COVID-19.  От 1-ви юни децата ползват новата зала активно – за спортни игри на закрито, за репетиции и детски тържества. Залата е оборудвана със специални уреди и съоръжения за най-малките – мини шведска стена, тунели за забавни игри, меки модули за индивидуални гимнастически занимания.

От 1-ви юни, съгласно решение на Общински съвет Крушари всички деца, посещаващи занятия в забавачниците, са освободени от такса за ползване на детските градини. Ръководството на учебното заведение информира, че в община Крушари няма деца във възрастовата група от 3 до 6 години, които да не са обхванати в системата на предучилищното образование. Това е и мотив за все по-добрата работа на педагози и помощен персонал, като екипите са достатъчно мотивирани и работят в момента по три проекта, финансирани от Оперативна програма НОИР и МОН.Предстои внасянето на проектно предложение по Национална програма "Заедно за всяко дете", модул 2, целта на което е да се създадат добри практики, партньорство и информираност между педагогически персонали и родителите  на деца в потенциален риск от отпадане от образователната  система в предучилищна възраст.

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай