Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

ОБЯВА ЗА КОНКУРС

ОБЯВА ЗА КОНКУРС, снимка 1

 О  Б  Я  В  А

за провеждане на конкурс за заемане на длъжността „Директор” на общински целодневни детски градини

 

Община Крушари със седалище и адрес на управление: с. Крушари,  ул. „Девети септември“ № 3 А, на основание  чл. 44, ал.1,т.1 и ал. 2 от ЗМСМА, чл. 37, ал. 6 от ЗНП, във връзка с чл. 89 и чл. 91 от КТ и Заповед № РД-08-741/14.12.2015г. на кмета на общината обявява конкурс за длъжността „Директор“ на следните общински целодневни градини:

1.    Целодневна детска градина село Крушари – ул. „Христо Смирненски“ № 15

2.    Целодневна детска градина село Коритен – ул. „Първа“ № 6

3.    Целодневна детска градина село Телериг – ул. „Първа“ № 9

при следните условия:

 

І. ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ:

1. Да са български граждани;

2.  Да отговарят на изискванията на чл.40, ал.4  от Закона за народната просвета -  да не са осъдени на лишаване от свобода с влязла в сила присъда за умишлено престъпление, да не са лишени от правото си да упражняват професията си и да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота или здравето на децата.
3. Да нямат наложено дисциплинарно наказание „уволнение” по чл.188,  т.3 от Кодекса на труда и трудовото им правоотношение като директор на детска градина не е било прекратявано на основание чл.328, ал.1, т.5 от Кодекса на труда в едногодишен срок преди подаване на документите за конкурса, освен ако уволнението не е отменено като незаконно по надлежния ред.

4. Да имат  завършено висше образование, образователно-квалификационна степен „бакалавър” или ”магистър” – специалност „детска и предучилищна педагогика“ в съответствие с чл. 37, ал.2 от ЗНП и професионална квалификация „учител“  или педагогическа правоспособност, която позволява да се изпълнява нормата за  задължителна преподавателска работа на директор /чл.3 от Наредба № 3 от 18.02.2008г. за нормите за преподавателска работа и реда за определяне на числеността на персонала в системата на народната просвета/ в детската градина, за която кандидатстват.

5. Да имат не по-малко от 5 /пет/ години учителски трудов стаж по смисъла на чл.19, ал.1 и ал.2 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж.

 

II. НАЧИН ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА:

1.    Конкурсът се провежда в три етапа:

1.1.        Допускане по документи.

1.2.        Писмен изпит.

1.3.        Интервю.

 

ІII.НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА:

1. Заявление до Кмета на Община Крушари за участие в конкурса.

2. Документ за самоличност (копие).

3. Професионална автобиография.

4. Документ за завършена степен и специалност на висшето образование, документ за придобита професионална квалификация „учител“ или за педагогическа правоспособност (копия) .

5. Документи, удостоверяващи продължителността на  професионалния опит – трудова книжка, и/или служебна книжка, осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ трудов и осигурителен стаж в чужбина (копия).

6. Документи за научно звание или научна степен, за професионална-квалификационна степен, ако кандидатът притежава такива/ копия./

7. Свидетелство за съдимост (в срок на валидност).

8. Карта за предварителен медицински преглед/когато са изтекли повече от три месеца от последното прекратяване на трудовото/служебното правоотношение на кандидата.
9. Удостоверение/служебна бележка , че кандидатът не се води на отчет за психичнозаболяване.

10. Документи за компютърна грамотност/ при наличие на такива, копия/.

Копията на представените документи трябва да са ясни и четливи.

Копията на документите за трудовия стаж, следва да съдържат всички попълнени страници от тях и да са оформени до датата на подаване на документите.

 

IV. СРОК И МЯСТО НА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ:

  1. Документите за участие в конкурса се подават лично или чрез пълномощник /нотариално заверено пълномощно/ всеки работен ден в сградата на Община Крушари, ул. „Девети септември“ № 3 А, трети етаж, стая 302 от 08.00ч. до 12.00 часа и от 13.00ч. до 17.00 часа в едномесечен срок от публикуването на настоящата обява във в-к „Добруджанска трибуна“.
  2. Заявлението и документите за участие се подават в запечатан плик с надпис: „За конкурса за заемане на длъжността „Директор“ на Целодневна детска градина село ………… и имената на кандидата, точен адрес и телефон за връзка.
  3. Конкурсната комисия разглежда всяко постъпило заявление, като преценява дали са представени всички необходими документи и дали те удостоверяват изпълнението на изискванията, предвидени за заемане на длъжността. До участие в конкурса не се допускат лица, които не са представили всички необходими документи или представените документи не удостоверяват изискванията за заемане на длъжността.
  4. Списъците с допуснатите и недопуснатите кандидати до конкурса и други съобщения ще бъдат обявени на информационното табло в сградата на общината и на интернет страницата на Община Крушари.

 

 

           ДОБРИ СТЕФАНОВ  /п/

           Кмет на община Крушари

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай