Община Крушари кмет

Илхан Мюстеджеб

Телефон: +359 5771 2024
Факс: +359 5771 2136
Имейл адрес: ilhan.mustedzheb@krushari.bg
ЗАТВОРИ
ЗАТВОРИ

Община Крушари ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Председател ОбС Видин Каракашев

Телефон: +359 5771 22 72,
вътрешен 306
ЗАТВОРИ

ВНЕДРЯВАНЕ НА СИСТЕМА ЗА ОРГАНИЗИРАНО СМЕТОСЪБИРАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КРУШАРИ

Община Крушари цели да се повиши стандарта на живот в населените места чрез регулярно събиране и извозване на битовите отпадъци, намаляване и ликвидиране на замърсяванията, както и поетапно ликвидиране на съществуващите селски и нерегламентирани сметища.

ВНЕДРЯВАНЕ НА СИСТЕМА ЗА ОРГАНИЗИРАНО СМЕТОСЪБИРАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КРУШАРИ

   Уважаеми жители на община Крушари,
   С внедряването на система за организирано сметосъбире Община Крушари цели да се повиши стандарта на живот в населените места чрез регулярно събиране и извозване на битовите отпадъци, намаляване и ликвидиране на замърсяванията, както и поетапно ликвидиране на съществуващите селски и нерегламентирани сметища.
Всичко това се прави във връзка с предстоящото изграждане на регионално депо в  с. Стожер и с поетите ангажименти от страна на Община Крушари като  член на сдружението на общините от регион Добрич. С поставянето на контейнери за битови отпадъци ще се улесни поддържането на чисти и приветливи населени места и ще улеснят домакинствата.
  
    С цел да се намали количеството на битовите отпадъци, изхвърляни в контейнерите ви призоваваме да изхвърляте само негодни за по-нататъшна употреба опаковки и материали от хартия, пластмаса и метал. Също така ви призоваваме при покупки в магазините да ограничите количеството на полиетиленови торбички.

КОНТЕЙНЕРИТЕ СА САМО ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ!

   Преди да изхвърлите хартиени отпадъци и  опаковки, изпразнете съдържанието им и ги сгънете максимално с цел намаляване на обема им.
  Преди да изхвърлите пластмасовите опаковки, изпразнете съдържанието им и ги изплакнете, смачкайте  с цел намаляване на обема.
  Преди да изхвърлите метални опаковки, изпразнете съдържанието им, изплакнете ги и смачкайте с цел намаляване на обема.

        ЗАБРАНЯВА СЕ ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА :

 • НЕЗАГАСЕНИ ОТПАДЪЦИ ОТ ПЕЧКИ-ВЪГЛЕНИ,ПЕПЕЛ И СГУР
 • ПРОМИШЛЕНИ ОТПАДЪЦИ
 • ТЕЧНИ ОТПАДЪЦИ
 • ЖИВОТИНСКИ ОТПАДЪЦИ
 • СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ
 • РАСТИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ-КЛОНИ, СТЪБЛА И КОРЕНИ
 • ПРЪСТ И КАМЪНИ;

ЗАБРАНЯВА СЕ ИЗХВЪРЛЯНЕТО НА ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ-

 • ЛУМИНЕСЦЕНТНИ ЛАМПИ И ДРУГИ ЛАМПИ, СЪДЪРЖАЩИ ЖИВАК,
 • БАТЕРИИ, АКУМУЛАТОРИ,
 • СИЛНО ЗАМЪРСЕНИ ОПАКОВКИ;
 • ТУБИ ОТ АВТО-МАСЛА;
 • СЪДОВЕ И ОПАКОВКИ, СЪДЪРЖАЛИ ОПАСНИ ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА;
 • ПЛАТКИ ОТ ЕЛЕКТРОННИ УСТРОЙСТВА;
 • ЕЛ.УРЕДИ.

 Във връзка с правилната и по-дълга експлоатацията на контейнерите се забранява тяхното местене и палене. Забранява се изхвърлянето на тежки и едрогабаритни отпадъци, тъй като би затруднило изхвърлянето и би могло да увреди сметосъбираща и сметоизвозваща техника. Не разпилявайте отпадъците около контейнерите. В случай на препълване на контейнерите не ги товарете допълнително, а по възможност изчакайте идването на сметосъбира-щата кола и тогава изхвърлете отпадъците. На основание НАРЕДБА № 15 НА Общински съвет Крушари за управление и финансиране на дейностите по третиране на битови и строителни отпадъци на територията на Община Крушари, на нарушителите на забраните ще се налагат  глоби  в размер от 20 до 500 лева за физически лица и от 50 до 500 лева за еднолични търговци и юридически лица.

Община Крушари - 2009 г

 

Към началото на страницата

Настройки на сайта

Достъпност
За потребители
с дислексия
Размер на текста

-16px+

По подразбиране

Карта на сайта
Разгледай